Bucatarie in curtea exterioara


Alegeti suprafata care urmeaza a fi dedicata gatirului. Aceasta poate fi situata  in apropierea casei sau departe de ea. Ambele variante prezinta avantaje. O zona de gatit aflata langa casa prezinta avantajul accesului rapid la bucataria interioara, una aflata la departare protejeaza interiorul locuintei de fum si caldura. Atunci cand alegeti locatia aveti in vedere si faptul ca bucatariile in aer liber elaborate necesita racordarea la utilitati (gaz, electricitate, apa), astfel ca este mai putin scump si mai usor sa aveti o astfel de bucatarie cat mai aproape de casa.
In general, cand amenajati orice spatiu exterior pentru gatit, asigurati-va ca toate instrumentele - inclusiv platouri de servit, spatule, cutite, clesti etc. - sunt la indemana bucatarului, prin instalarea de rafturi, dulapuri si dispozitive de atarnare a obiectelor casnice. Trebuie sa aveti in vedere atat produsele alimentare prime cat si cele finite - pentru depozitatea acestora un carucior pe rotile s-ar putea sa fie suficient. Drumul de la bucatarie la suprafata de gatit (gratar) trebuie sa fie in permanenta liber. Dotarea cu un stingator este o masura de precautie binevenita, de asemenea.
Materialul din care este confectionat blatul de lucru trebuie sa fie rezistent la diferite conditii de mediu. Ploaia, zapada, lumina soarelor pot decolora, pata sau produce putregai pe suprafata de lucru, astfel ca alegerea acesteia trebuie facuta cu mare grija. Placile din beton sau materialele naturale, cum ar fi piatra sau ardezia reprezinta bune optiuni - piatra poroasa etansata, de ex., previne formarea petelor de grasime. Evitati sa folositi blaturile laminate, cu exceptia cazurilor in care bucataria este amplasata in zone foarte bine protejate, cum ar fi o terasa inchisa, deoarece expunerea la intemperii poate cauza deteriorarea acestora. Ganditi-va de doua ori inainte de a folosi lemn de tec sau alt tip de lemn rezistent la putrezire, pentru blatul de lucru, pentru ca lemnul poate deveni purtatorul unor bacterii.
Cu toate acestea, lemnul rezistent la putrezire, cum este: mahonul, cedrul, santalul sau tecul reprezinta alegerea potrivita pentru confectionarea dulapurilor. Celelalte tipuri de lemn trebuie etansate, date cu bait sau vopsite. Placile de OSB, care sunt facute din fibre de lemn aglomerat, sunt, de asemenea, suficient de impermeabile pentru a a servi drept materiale de confectionare a dulapurilor bucatariilor exterioare.  
Share:

brico365

Romania cadouri

Cumpara Aloe Vera!

Unordered List

StatsCrop