10 mirodenii din gradina de pe pervaz

Plantele folosite ca mirodenii si condimente in mancaruri pot fi crescute in casa pe perioada iernii; astfel va veti putea bucura de gustul lor chiar daca afara zapada viscoleste prin colturile gradinii. Nu aveti nevoie de surse de iluminare speciale, aceste plante cresc foarte bine cu lumina care vine prin fereastra. Iata 10 astfel de ierburi care se preteaza cel mai bine la conditiile din casa / de pe pervaz; cea mai inteligenta tactica este sa le tineti fericite si sanatoase pana cand le veti putea planta afara, in gradina.
Busuioc - plantati semintele in vase asezate pe pervazul unei ferestre orientate spre sud, astfel vor beneficia de mai multa lumina si caldura.
Hasmatuchi - semintele se sadesc vara tarziu; creste bine in conditii de lumina slaba dar temperatura trebuie sa fie de intre 18 - 21 grade Celsius.
Oregano - cel mai bine este sa plantati in casa un butas procurat prin taierea unei ramuri din planta din curte; plantati-l intr-un ghiveci si tineti-l langa o fereastra orientata spre sud.
Patrunjel - fie incepeti cu seminte, fie dezgrpati o parte din radacina din gradina, la sfarsitul sezonului; patrunjelul iubeste soarele direct, dar va creste incet pe pervazurile orientate spre est sau vest.
Rozmarin - se incepe cu un butas care se tine intr-un pahar cu apa pana face radacini; se tine la o fereastra orientata spre sud.
Salvia - se porneste cu un butas de la o planta din gradina; tolereaza bine aerul uscat din interiorul casei, dar are nevoie de lumina puternica, deci trebuie asezat la o fereastra dinspre sud.
Tarhon - pentru cresterea lui ca planta de interior, este necesar sa il lasati sa intre in perioada de repaus toamna tarziu sau la inceputul iernii; Mutati in ghiveci o planta matura si lasati-o afara; dupa ce i s-au uscat frunzele aduceti-l in casa, in cea mai racoroasa camera si tineti-l acolo cateva zile, dupa care mutati-l in fata unei ferestre orientate spre sud, pentru a beneficia din plin de lumina. Se trateaza cu o substanta fertilizatoare, lichida.
Cimbru - il puteti creste in casa, fie printr-un butas lasat sa prinda radacini, fie prin dezgroparea unei plante din gradina si plantarea ei in ghiveci. Cimbrul prefera soarele direct dar creste bine si la ferestrele dinspre est sau vest.

Cimbrisor - ruda mai putin cunoscuta a cimbrului, cimbrisorul are o aroma mai suava si este potrivit pentru a da un gust aparte fripturilor de miel, oaie, dar se poate folosi si pentru peste. Cel mai bine in apartent creste intr-o jardiniera, deoarece are nevoie de spatiu sa se intinda. Ca si cimbrul, are nevoie de cat mai multa lumina.

Maghiran - frunzele sale sunt o companie apreciata de orice friptura de vita. Maghiranul creste bine in orice ghiveci, sub forma unei tufe din care puteti culege frunzulitele. Are nevoie de lumina multa, se uda ponderat.
Share:

brico365

Romania cadouri

Cumpara Aloe Vera!

Unordered List

StatsCrop