Controlul daunatorilor

Alegeti cu atentie pamantul in care asezati plantele. Amestecurile care se gasesa in comert sunt bune. Rezistati tentatiei de a folosi pamantul din gradina. Mai mult, atunci cand luati planta din gradina si o aduceti in casa, inlaturati cat mai mult din pamantul din jurul radacinilor, fara a le rupe. Tineti speciile transplantate departe de celelalte plante de apartament, timp de cateva saptamani (pana acestea se obisnuiesc cu temperaturile din casa). Daca vedeti cumva vreo insecta pe una din plante, in aceasta perioada de "carantina", atunci mai bine o duceti inapoi in gradina.
Daca, in ciuda tuturor masurilor de precautie, plantele din interior sunt atacate de daunatori, atunci ajutati plantele oferindu-le conditii bune de lumina si temperatura, precum si bai regulate. Nu uitati ca o planta slabita ca urmare a conditiilor de temperatura ridicata si umiditate scazuta din apartament / casa este atacata mai usor de afide si acarieni decat una sanatoasa.
Daca folositi spray-uri sau alte solutii pentru a indeparta daunatorii, nu uitati ca aceste solutii trebuie sa intre in contact direct cu insectele pentru a fi eficiente. Planta bolnava se stropeste seara (NICIODATA cand e soare puternic), pentru ca lichidul sa nu se usuce, iar dimineata se spala frunzele.
In decembrie, reduceti cantitatea de apa si fertilizator, dar imediat ce zilele incep sa creasca, pe la mijlocul lui ianuarie, adaugati compost si fertilizati. Daca pamantul din ghivece s-a strans, afanati-l cu o furculita, dar cu grija, pentru a nu rupe radacinile plantei. Februarie este de obicei cea mai buna luna pentru plantele de interior / apartament, pentru ca lumina este foarte puternica. Pana in martie, plantele vor incepe sa inmugureasca, iar in aprilie este bine sa le scoateti afara in zilele mai calde. Dupa aceea, nu va mai fi mult si plantele vor fi gata sa se intoarca in gradina.
Share:

brico365

Romania cadouri

Cumpara Aloe Vera!

Unordered List

StatsCrop