Fiecare pas trebuie sa fie usor si placut. Selectarea plantelor ar trebui sa fie unul din ultimele lucruri pe care le faci, sau te vei vedea pus in situatia de a trebui sa imbini intr-un design atractiv zecile sau sutele de plante care iti plac, si pe care deja le-ai cumparat.
- Tine minte pentru ce anume vrei sa folosesti gradina si in ce perioada a zilei.
- Tine minte pentru ce anume vrei sa folosesti gradina si in ce perioada a zilei.
- Daca esti in casa numai vara, ar fi o cheltuiala inutila sa cumperi bulbi de primavara si plante timpurii.
- Daca vrei sa faci gradina pentru copii mici, alege plante ce infloresc la nivelul ochilor lor cu texturi si mirosuri interesante, si care nu au seminte si flori otravitoare.
- Fa o lista cu plantele care iti plac, grupeaza-le dupa culori si forma si design-ul gradinii tale va triumfa.
- Deasemenea fa o harta a periioadelor de inflorire si a sezoanelor lor. Ia in considerare si florile si frunzele. Sunt foarte multe plante, cu un frunzis colorat care iti vor bucura privirea pe parcusrul a mai multe sezoane.
- Trebuie sa incluzi neaparat si plante cu o coroana mare, care vor arata bine in pe tot parcursul anului. Aceste sunt de cele mai multe ori arbusti care sunt verzi pe tot parcursul anului. Majotitatea gradinilor permit plantara a numai 1 sau 2 arbusti sau pomi dar acestia sunt importanti pentru ca reprezinta coloana vertebrala a gradinii. Fiind greu de mutat prin gradina, acestia trebuie alesi cu intelepciune de la inceput.
- Acum joaca-te cu lista de plante pentru a vedea care se potrivesc cel mai bine in spatul gradinii tale, si care dintre ele se asociaza cel mai bine cu celelalte date fiind circumstantele.
Finalizarea designului gradinii il vom discuta in articolele urmatoare. Dar acum, pentru ca ai nevoie fundamentale conturate, umplerea gradinii devine doar o repliza de pictura. Bineinteles ca este un tabloru pe care nu il vei terminat niciodata, si in care vei adauga elemente noi in fiecare an.